جدا از درجه آسیبپذیری سیستم دفاعی بدن و وضعیت عمومی سلامتی، هرکسی میتواند در معرض ابتلا به بیماریهای عفونی قرار گیرد. از میان چهار فصل سال، بهار و تابستان در این رابطه از اهمیت ویژهای برخوردارند. در طول بهار و تابستان، اغلب مردم بخش اعظم وقت خود را در بیرون میگذرانند. آنها مقدار زیادی ویتامین (د) از خورشید میگیرند، و به مصرف میوه و سبزیجات و نوشیدن آب میوه گرایش بیشتری دارند. فعالیت فیزیکی آنها نیز بیشتر است و آرامش بیشتری دارند. زمستان نیز امتیازات خود را دارد، هوای سرد باعث افزایش تحمل و مقاومت بدن در برابر عفونت میشود.
بهعنوان یک اصل عمومی، بهتر است به این نکات توجه بیشتری کنیم: توقف مصرف شکر، الکل، سیگار و دارو، خودداری از کمخوابی، خوردن بیش از حد، و پایین آوردن میزان استرس، که میتواند پیامدهای نامناسب داشته باشد.
بهترین راه حفاظت از خود، تقویت سیستم دفاعی بدن با استفاده از شیوههای طبیعی است که به بدن اجازه میدهد مسؤولیت دفاعی را خود برعهده بگیرد. نوشیدن مقدار مناسب آب، ورزش زیاد، خواب بهاندازه و مصرف ویتامینها و مواد غذایی زیر میتواند سیستم دفاعی بدن را تقویت کند:
آب
نوشیدن آب بهاندازه کافی، به دور کردن بیماریها و تقویت سیستم دفاعی بدن یاری میرساند، زیرا آب مواد سمی را از بدن دفع میکند، دستگاه تنفسی را مرطوب نگهمیدارد، و به بهبود عملکرد سلولها کمک میکند.
ورزش
تمرین کافی، همه بدن را تقویت میکند و عملکرد دستگاههای تنفسی و گردش خون را بهبود میبخشد. ورزش همچنین به تصفیه خون یاری میرساند و استرس را، که یکی از عوامل تشدید بیماری است، کاهش میدهد.
خواب
میزان مناسب خواب شبانه برای حفظ سلامت و جلوگیری از بیماری حیاتی است. کسانی که کمتر از هفت ساعت در شب میخوابند، سه بار بیشتر از کسانی که هشت ساعت در شب میخوابند در معرض ابتلا به بیماریهای تنفسی و بهدنبال آن ابتلا به ویروس سرماخوردگی هستند. کاهش بهرهوری خواب (اختصاص کمتر از ۹۲ درصد از وقتی که در تختخواب هستیم بهخواب واقعی) امکان ابتلا به بیماری را، در مقایسه با بهرهوری بالای خواب (اختصاص بیش از ۹۸ درصد از وقتی که در تختخواب هستیم بهخواب واقعی)، ۵/۵ بابر افزایش میدهد.
شستشوی مجاری بینی
شستشوی مجاری بینی با آب ولرم و نمک دریایی، ترشحات، ذرات جمع شده، ویروسها، مواد ایجادکننده آلرژی، و قارچها را از سینوسها خارج میکند.
تغذیه
کمبود مواد غذایی سیستم دفاعی بدن را ضعیف میکند و میتواند باعث افزایش دفعات و شدت عفونت شود. حتی یک بهبود کوچک در تغذیه میتواند اثرات بزرگ در سلامتی داشته باشد.
ویتامین «د»
نشان داده شده است که، از طریق حفاظت از پوسته سلولها،
ویتامین «د» میتواند شدت و طول مدت سرماخوردگی و آنفلوآنزا را کاهش دهد و بهصورت
سدی در برابر عفونت عمل کند. کسانی که کمبود ویتامین «د» دارند، ۵۵ درصد بیش از
کسانی که از ویتامین «د» کافی برخوردارند، در خطر ابتلا به عفونت در مجاری بالایی
تنفسی خود هستند. کودکانی که از کمبود ویتامین «د» رنج میبرند نیز آمادگی بیشتری
برای ابتلا به عفونت مجاری تنفسی دارند.
ویتامین «ای»
ویتامین «ای» میتواند مصونیت سلولها را بالا برد و عملکرد سیستم دفاعی بدن را در برابر پاتوژنها بهبود بخشد. همچنین، از ویتامینهای قابل حل در چربی و غشاء سلولها محافظت میکند. ویتامین «ای» به جذب ویتامین «آ» کمک میکند و ویتامین «ث» را، که نقشی مهم در بهبود سیستم دفاعی بدن دارد، بازسازی میکند.
ویتامین «آ»
نشان داده شده است که ویتامین «آ» سیستم دفاعی بدن را تقویت میکند و تعداد گلبولهای سفید را که با بیماری مبارزه میکنند افزایش میدهد. این ویتامین همچنین به جذب ویتامین «ث» و «د» و انواعی از ویتامین «ب» یاری میرساند. کمبود این ویتامین به کاهش مصونیت و افزایش خطر عفونت و بیماری منجر میشود. سبزیجات زرد و نارنجی رنگ، مانند کدو، سرشار از ویتامین «آ» هستند.
ویتامین «ث»
مدت زیادی است که ویتامین «ث» در تقویت سیستم دفاعی بدن مؤثر شناخته شده است. هزاران تحقیق در مورد توانایی ویتامین «ث» در مقابله با سرماخوردگی و آنفلوآنزا، چه بهصورت پیشگیری و چه بهصورت کاهش عوارض و طول مدت این بیماریها، وجود دارد. یکی از تحقیقات در مورد تأثیر ویتامین «ث» روی سرماخوردگی نشان داده است که مصرف مقادیر ۱۰۰۰ تا ۶۰۰۰ میلیگرم بهطور روزانه پیش از بروز عوارض سرماخوردگی، طول مدت بیماری را تا ۲۰ درصد کاهش میدهد. نتایج این تحقیق در مورد آفلوآنزا نیز صادق است زیرا ویروسهای این در بیماری بسیار به یکدیگر شبیه هستند. ویتامین «ث» برای ایجاد مقاومت در برابر عفونت، و افزایش جذب کلسیم، منگنز و آهن در بدن حیاتی است. این ویتامین در سبزیجاتی مانند جعفری، بروکلی، فلفل سبز، توت فرنگی، پرتقال، طالبی، کیوی، آب لیمو، پاپایا، گل کلم، کلم پیچ، برگ خردل و جوانههای براسل.
سلنیوم
سلنیوم برای تعمیر دیگر عناصر سمزدا در بدن ضروری است، و در اثر کمبود آن، طول مدت و شدت حملات ویروسی افزایش مییابد. تحقیقات انجام شده نشان دادهاند که کمبود سلنیوم با بدخیم شدن انواع ویروسهای عادی آنفلوآنزا ارتباط دارد و باعث بروز عوارض شدیدتر، از جمله تورم ریهها و صدمه دیدن آنها، میشود. این احتمال وجود دارد که کمبود سلنیوم به ایجاد تغییرات مواد ژنتیکی در ویروس منجر میشود و به خطرناکتر شدن آن کمک میکند. سلنیوم در انواع گوشتها و غذاهای دریایی یافت میشود، هرچند اشکال حیواندوستانهتر آن را میتوان از طریق مصرف ضمیمههای غذایی با کیفیت بالا یا افزایش مصرف گیاهان و دانهها به بدن رساند.
روی
مانند سلنیوم، روی نیز نقشی مهم در تقویت و نگهداری سیستم دفاعی بدن بازی میکند. تحقیقات نشان میدهند که حتی کمبود خفیف روی میتواند به تغییر در سطح مصونیت بدن منجر شود. تحقیقات موجود همچنین حاکی از وجود رابطه میان سطح پایین روی در بدن و عفونت در دستگاه تنفسی هستند. منابع اصلی روی عبارتند از: گوشت گاو، ماکیان، گوسفند، خوک، غذاهای دریایی و لبنیاتی چون شیر و ماست، سیریالهای سبوسدار، برنج قهوهای، نان گندم سبوسدار، و سیبزمینی.
چای سبز
چای سبز دارای ماده «ای.جی.سی.جی.» (اپیگالوکاتچین گالاته) است که نشان داده شده مصونیت بدن را افزایش میدهد. یک فنجان چای سبز حاوی ۱۰ تا ۴۰ میلیگرم مواد «پلیفنول» است که اثرات سمزدایی آن در بدن از بروکلی، اسفناج، هویج یا توتفرنگی بیشتر است. نوشیدن ۶ تا ۸ فنجان چای سبز در روز یا مصرف کپسولهای چای سبز توصیه شده است.
پروبیوتیکها
این نوع باکتریها نقشی مهم در دفاع از بدن در برای عوامل نفوذی بازی میکنند و از طریق ترشح مواد شیمیایی که مانع رشد پاتوژنهای هستند، به صورت سدی در برابر عفونت عمل مینمایند. بهویژه، یک نوع از پروبیوتیکها، یعنی «باسیلوس کوآگولانت»ها، به شکلی چشمگیر به تولید سلولهای «ت» در بدن افراد بالغ سالم که در معرض ویروس آنفلوآنزا قرار میگیرند یاری میرسانند. ارگانیزمهای پروبیوتیک را میتوان در ماست و غذاهای تخمیرشده پیدا کرد. راه آسانتر برای تنظیم و افزایش کیفیت پروبیوتیکها در بدن میتواند مصرف ضمیمههای غذایی چون «اسیدوفیلوس» باشد.
اکینیشیا
اکینیشیا شاید شناختهترین ضمیمه غذایی برای
پیشگیری و معالجه سرماخوردگی و آنفلوآنزا است. تحقیقات متعدد تأیید میکند که این
گیاه باعث ایجاد تغییرات مصونیتی که واکنش دفاعی بدن را افزایش میدهند میشود. یک
پژوهش در مورد افرادی که دارای عوارض اولیه سرماخوردگی و آنفلوآنزا (مانند جاری
شدن آب بینی، خارش گلو و تب) هستند، نشان داده است کسانی که بهمدت پنج روز هر روز
یک فنجان چای اکینیشا بنوشند زودتر از کسانی که چنین کاری نمیکنند بهبود مییابند.
گولدنسیل
گولدنسیل بهعنوان یک تونیک که به هضم غذا کمک میکند و التهاب معده را کاش میدهد به بازار عرضه شده است. همچنین نشان داده شده که این گیاه یک عامل ضدباکتری و ضد ویروس است که سیستم دفاعی بدن را تقویت میکند. گولدنسیل یک آنتیبیوتیک طبیعی بهشمار میرود که اغلب همراه با اکینشا و دیگر ضمیمههای غذایی تقویت کننده مصونیت بدن مورد استفاده قرار میگیرد. این گیاه عملکرد اکینیشا را در کاهش ترشحات بینی و گرفتگی آن تکمیل میکند. بسیاری از متخصصین گیاهی حرفهای استفاده از گولدنسیل را برای معالجه تب یونجه، سرماخوردگی و آنفلوآنزا توصیه میکنند.
جینسنگ
مدتها است که جینسنگ بهعنوان یک افزایشدهنده مصونیت بدن و انرژی شناخته شده است. تحقیقات کنترل شده نشان داده است که جینسنگ دفعات ابتلا، طول مدت و شدت سرماخوردگی و آنفلوآنزا را در افراد کاهش میدهد. در یک تحقیق متکی بر نمونهبرداری تصادفی و اختفای دوگانه، بیمارانی که جینسنگ مصرف میکردند کمتر دچار سرماخوردگی میشدند و کمتر در معرض ابتلا به آن بودند. یک تحقیق دیگر نشان داده است که افراد مبتلا به آنفلوآنزایی که جینسنگ مصرف میکنند کمتر دچار مراحل بغرنج این بیماری میشوند. همچنین، سالخوردگانی که همراه با تزریق واکسن آنفلوآنزا از جینسنگ نیز استفاده میکنند، بیشتر از افراد مشابهی که جینسنگ مصرف نمیکنند دچار عفونت مجاری فوقانی دستگاه تنفسی میشوند. متخصصان بر این اعتقادند که علت اثرات مثبت جینسنگ بر سرماخوردگی و آنفلوآنزا این است که این گیاه باعث افزایش تولید «ایمیونوگلوبین»، که نوعی پروتئین خنثیکننده مواد خارجی نفوذی مانند ویروسها و باکتریها در بدن است، میشود.
روغن پونه کوهی
روغن پونه کوهی دارای اثرات ضد ویروسی، ضد قارچی، ضد باکتری، ضد انگلی، سمزدایی و ضد التهابی است. این روغن مصونیت بدن را بالا میبرد، گلو درد را آرام میکند، مجاری ریهها و سینوسها را باز میکند، به رقیق شدن و دفع ترشحات مخاطی کمک میکند، سرفه را موقف میکند و تب را کاهش میدهد. مطالعات در ظروف آزمایشگاهی نشان داده است که روغن پونه کوهی به همان اندازه آنتی بیوتیکها ضد باکتری است.
سیر
سیر بهطور طبیعی دارای خاصیت ضدویروسی و ضد باکتری، و افزایش دهنده مصونیت بدن است. یک مطالعه برای ارزیابی اثرات مصرف ضمیمه غذایی سیر روی دفعات و طول مدت سرماخوردگی نشان داده است که افرادی که ضمیمه غذایی سیر مصرف میکنند کمتر سرما میخورند و طول مدت سرماخوردگی آنها کمتر است. ثابت شده است که اثرات دارویی سیر خام بیشتر از سیر پخته شده است.
برگ زیتون
برگ زیتون دارای خواص ضدویروسی و ضد قارچی، و ضد التهابی است، و ۴۰۰ درصد بیشتر از ویتامین «ث» و دو برابر چای سبز دارای مواد ضد سمی است. مطالعات متعدد نشان داده است که برگ زیتون در برابر باکتریها و انواع ویروسها، از جمله ویروس آنفلوآنزا، مؤثر است. علت این تأثیر آن است که مواد موجود در برگ زیتون بر ذرات پروتئینی ویروسها اثر میگذارند، آنها را ضعیف میکنند و مانع از تکثیر ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا میشوند. همچنین نشان داده شده است که عصاره برگ زیتون سیستم دفاعی بدن را تحریک میکند و توان واکنش آن را در برابر عفونت بالا میبرد. برای دستیابی به حداکثر تأثیرگذاری، مصرف سه کپسول، سه بار در روز، توصیه شده است. برای مقابله با آنفلوآنزا، مصرف یکباره ۲۱ کپسول در آغاز پیدایش عوارض آن توصیه میشود. این کار آنفلوآنزا را در عرض ۴ ساعت برطرف میکند. صرف یک قاشق چایخوری برگ زیتون در روز برای مبتلایان به اتساع ریه، بیماری قند و فشار خون بالا توصیه شده است.
هسته انگور
عصاره هسته انگور یکی از مؤثرترین مواد سمزدا است که در طبیعت یافت میشود و برای مقابله با انواع مشکلات سلامتی بهکار میرود. عصاره هسته انگور دارای گروه معینی از «بیوفلاوونوید»ها به نام «پروآنتوسیانیدین» است که، بر اساس مطالعات انجام شده، اثرات سمزدایی آن ۲۰ تا ۵۰ برابر بیشتر از «بتا ـ کاروتین»، ویتامین «ث» و ویتامین «ای» در از بین بردن نوع معینی از رادیکالهای آزاد است.
زردچوبه
زردچوبه یک سمزدای قوی است که از خاصیت ضدالتهابی برخوردار است. زردچوبه همچنین از بدن در برابر صدمات مواد رادیکال آزاد، و از جگر در برابر ترکیبهای سمی محافظت میکند، از تراکم پلاکتهای خونی جلوگیری میکند، کیسه صفرا را بهکار میاندازد، از بدن سمزدایی میکند، و به تقویت سیستم دفاعی بدن یاری میرساند. ماده موجود در زردچوبه، «کورکومین» عامل اصلی این اثرات است.
مأخذ: راههای آلترناتیو برای جلوگیری از
آنفلوآنزا
نگارش: گری نال و ملیسا کارپ
سیستم ایمنی ما مسئول دفاع از بدن در مقابل انواع عفونت هاست. بنابراین بهترین روش برای اینکه زمستان را با سلامت کامل پشت سر بگذاریم این است که سیستم دفاعی بدن مان تحریک شود
سیستم دفاعی و ایمنی بدن تان را تحریک کنید تا در زمستان، سرحال و سالم باشید!
چند
توصیۀ سادۀ بهداشتی و مصرف چند عصارۀ گیاهی باعث میشوند که فصل سرما را سالم و
سرحال پشت سر بگذارید.
7 توصیۀ بهداستی برای تقویت سیستم ایمنی و باسلامت پشت سرگذاشتن زمستان
4 عصارۀ گیاهی که برای تقویت سیستم ایمنی مفید هستند
چند توصیۀ دیگر برای سالم ماندن در زمستان
7 توصیۀ
بهداستی برای تقویت سیستم ایمنی و باسلامت پشت سرگذاشتن زمستان
دربارۀ محتویات بشقاب غذای تان تجدید نظر کنید! تغذیه تان باید متنوع و تا حد ممکن
توسط میزان قابل توجهی میوه، سبزیجات، غلات کامل و ماهی تکمیل شده باشد.
حواستان باشد که با فرارسیدن سرما، ما تمایل بیشتری به خوردن غذاهای چرب و زیاد
خصوصاً غذاهای گوشتی و چرب داریم.
در مصرف این نوع غذاها زیاده روی نکنید زیرا تغذیۀ بیش از حد چرب بدن را خسته میکند
و همان طور که میدانیم خستگی سیستم ایمنی بدن را ضعیف مینماید. بنابراین، مصرف
انواع سوسیس، خوارکی های سس دار، فست فودها و... را محدود کنید.
به
طور مرتب ورزش کنید. فعالیت جسمی از تنش های عصبی میکاهد، استرس را دور میسازد
و با وضعیت های افسردگی مبارزه میکند، همان طور که میدانید افسردگی به تولید
شرایط مناسب برای خسته کردن سیستم ایمنی بدن، معروف است. جالب است بدانید به همان
میزان که یک جلسه ورزش کردن برای روی فرم آمدن بسیار خوب است، به همان اندازه به
شما کمک میکند که به خوبی و راحت بخوابید. مطمئناً خستگی بعد از ورزش است که خوب
خوابیدن را فراهم میکند نه خود ورزش!
از روش های ریلکسیشن استفاده کنید. یوگا، تایی چی یا فقط یک جلسه ریلکسیشن، همه
شان برای شما مفید اند و به کمک آنها میتوانید همزمان از لحاظ ذهنی و جسمی نفع
ببرید. در تمام طول زمستان، زمان هایی را به این کار اختصاص دهید!
یا سیگار کشیدن را به طور کامل ترک کنید یا طی زمستان کنارش بگذارید، و در معرض
دود سیگار دیگران هم قرار نگیرید. علاوه بر این سیگار کشیدن مجاری تنفسی را که
تاکنون در مقابل میکروب های موجود در هوای زمستان مقاومت کرده اند، اذیت میکند،
صدها مادۀ سمی در دود دخانیات وجود دارند که کل بدن ما را حساس و آسیب پذیر میکنند.
از مصرف الکل خودداری کنید زیرا شاید الکل برای لحظه ای فرد را گرم میکند، اما به
طور کلی بدن را آسیب پذیر مینماید.
استراحت کنید و به میزان کافی بخوابید. بدون غر زدن به بدن تان گوش دهید و استراحت
کنید. در کنار خواب، نظم هم از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در ساعت های منظم و
معینی بخوابید و از خواب بیدار شوید.
هر روز هوای محل زندگی یا کارتان را به مدت 10 دقیقه تهویه کنید، حتی اگر هوای
بیرون سرد باشد. به این ترتیب هوای داخل را تازه و بخش عمده ای از میکروب های معلق
در هوا را بیرون کرده اید.
4 عصارۀ
گیاهی که برای تقویت سیستم ایمنی مفید هستند
این عصاره های گیاهی را میتوانید هر روز یا در برخی دوره های زمانی (اپیدمی،
خستگی، استرس) در هوای محیط بپراکنید، البته برخی اوقات هم میتوانید آنها را (بعد
از رقیق کردن در یک مایع) به طور مستقیم روی پوست تان بمالید و ماساژ دهید.
توجه داشته باشید که برای رعایت مسائل امنیتی، استفاده از این عصاره های گیاهی
برای بچه های کوچک، زنان باردار یا مادران شیرده توصیه نمیشود.
عصارۀ آویشن: این عصارۀ ضد باکتریایی و ضد ویروسی، به شدت ضد عفونی کننده هم هست،
علاوه بر این سیستم های ایمنی را نیز تحریک و تقویت میکند. بهتر است که این عصاره
با ضربات دست یا ماساژ، دو بار در هفته، صبح و شب، روی پوست مالیده شود.
عصارۀ مورد: این گیاه ضد عفونت است و به عنوان یک ضد عفونی کنندۀ مناسب برای مجاری
تنفسی و هوای محیط محسوب میشود. طی زمستان، این عصاره را در محیط زندگی تان
انتشار دهید.
عصارۀ گلپر: این ضدعفونی کننده، به طور کلی سیستم ایمنی بدن را تحریک و تقویت میکند.
این عصاره را به مدت بیست دقیقه در روز و در زمان های خستگی در هوا انتشار دهید.
عصارۀ نعناع: این عصاره تقویت کننده و تحریک کننده است، میتوانید آن را در هوا
منتشر کنید یا با ماساژ روی پوست تان بمالید. این عصاره نیز برای زمان های خستگی
یا استرس ایده آل است.
چند توصیۀ دیگر برای
سالم ماندن در زمستان
عسل را جانشین شکر کنید (عسل گلو را صاف تر میکند. در موارد گلودرد، میتواند به
اندازۀ شربت سینه یا حتی بیشتر از آن مفید باشد!).
از جین سنگ استفاده کنید (جین سنگ گیاه- یا به بیان دقیق تر ریشه ای- است که سیستم
دفاعی را به میزان بسیار مناسبی تحریک و تقویت میکند!).
ویتامین C
بخورید یا از مرکبات (پرتقال، لیمو، گریپ فروت) به مقدار زیاد استفاده کنید.
تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغ
اختصاصی سلامت
مطالب پیشنهادی :
۱۲ علت خستگی مفرط و راه
های غلبه بر آن ها
چرا اینقدر خستهام؟( 7
دلیل احساس خستگی)
عواملی که باعث خستگی می
شوند(1)
عواملی که باعث خستگی می
شوند(2)
رفع خستگی با نوشیدن آب
این میوه
|
Ads by Plus-HD-V1.9c×این سیستم دفاعی سربازانی در اختیار دارد که همیشه به هم کمک میکنند. «ماکروفاژ»ها مسؤول مقابله با باکتریها هستند. اگر مقابله با این عوامل بیماری زا مشکل شود، لنفوسیتهای T، لنفوسیتهای B و گلبولهای سفید نیز وارد عمل میشوند. لنفوسیتهای B آنتی کورها را تولید میکنند و قادرند مهاجمان را بخوبی شناسایی کنند تا در صورت عود دوباره با آنها مقابله کنند. با این حال سیستم ایمنی بدن ممکن است ضعیف شود و به همین خاطر لازم است تا محافظت و تقویت شود.
خواب و استراحت کافی
استراحت مسأله بیاهمیتی نیست. خواب برای عملکرد مطلوب اندامهای بدن و متابولیسم
آنها (مجموعه واکنشهای شیمیایی بدن) لازم است. بر اساس بعضی تحقیقات، کمبود خواب
میتواند تعادل هورمونی را بر هم بزند که این مسأله ممکن است بر افزایش وزن تاثیر
بگذارد. کمبود خواب سبب افزایش مقدار هورمون اشتها (گرلین) و کاهش مقدار هورمون
سیری
(
لپتین) میشود. به طور متوسط هر کودک در طول شب به 10 ساعت خواب نیاز دارد که برای
هر فرد بزرگسال حدود 5/7 ساعت است. البته ممکن است برای بعضی افراد کمی بیشتر یا
کمتر باشد. در واقع، استراحت به بدن اجازه میدهد تا اعمال لازم برای رشد و سلامتی
را انجام دهد. مغز در هنگام خواب نیز همچنان فعال است. مراحل مختلف خواب سبب میشود
تا بدن انرژی لازم را به دست آورد و اطلاعات کسب شده را در طول روز به حافظه
بسپارد. حافظه مانند یک سیستم مرمت عمل میکند که مدت و کیفیت خواب در این باره
بسیار مهم است. در این مدت مغز هورمونهایی ترشح میکند که به سیستم ایمنی برای
مقابله با عفونتهای باکتریایی و ویروسی کمک خواهد کرد.
توصیه هایی برای بهبود کیفیت خواب و تقویت سیستم ایمنی بدن:
- فعالیتهای جسمانی را به آخر شب و خیلی دیر وقت موکول نکنید.
- از مصرف نوشیدنیهای محرک مانند قهوه اجتناب کنند.
- پیش از رفتن به رختخواب، با انجام تمرینات ریلکسیشن یا دوش آب گرم به آرامش
برسید.
- هیچ گاه جلوی تلویزیون یا رایانه نخوابید؛ زیرا این وسایل به کیفیت خواب آسیب میرساند.
مخمرهای لاکتیک موجود در لبنیات
70درصد سلولهای ایمنی در روده جا دارند. مراقبت از دستگاه گوارش سبب تقویت سیستم
ایمنی میشود. مصرف مخمرهای لاکتیک که باکتریهای خوب هستند، بسیار مفید است که به
مقدار زیاد در لبنیات وجود دارد. این مخمرها با تخمیر شیر، آن را به ماست یا پنیر
تبدیل میکنند که حالت سفت این فراوردهها به همین دلیل است. بعضی از انواع این
باکتریها به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند و سلولهای ایمنی طبیعی در روده را
تحریک میکنند.
این باکتریها ممکن است هنگام عبور از دستگاه گوارش به دلیل اسیدهای معده یا آنزیمهای
روده باریک از بین بروند و یا مانند بعضی مواد غذایی از بدن دفع شوند. از همین رو
برای اطمینان از دریافت آنها باید به طور منظم میلیاردها از این باکتریها به بدن
وارد شود. شاید این عدد به نظر غیر قابل شمارش باشد، اما جالب است بدانید که هر
سهم بعضی از فراوردههای لبنی دارای همین مقدار باکتریهای خوب است.
ورزش و فعالیت جسمانی
انجام فعالیت جسمانی به طور منظم و در حد متعادل، سیستم ایمنی بدن را تحریک میکند.
ورزش همچنین به حفظ تناسب اندام و سلامتی نیز کمک میکند. استرس و خستگی، سیستم
ایمنی را ضعیف میکند و بدن را در مقابل عوامل بیماری زا آسیب پذیرتر خواهد کرد.
ورزش تأثیر مثبتی بر نشاط و سلامت جسمی و ذهنی دارد. همچنین در تقویت سیستم ایمنی
نیز تأثیرگذار است. بر اساس مطالعات علمی، ثابت شده است که انجام فعالیت ورزشی
شدید سیستم ایمنی را ضعیف میکند. در واقع هنگام تمرینات سخت و شدید تولید سلولها
از جمله لنفوسیتها خیلی بسرعت افزایش مییابد و سپس کاهش یافته و حتی پس از ورزش
متوقف میشود. ورزشکارانی که در سطح خیلی بالا ورزش میکنند ممکن است پس از تمرین
در معرض عفونتهای تنفسی قرار گیرند.
با افزایش سن سیستم ایمنی بدن نیز پیر میشود و در برابر عفونتها بخصوص عفونتهای
سیستم تنفسی ضعیف شده و عملکرد صحیح را ندارد. فعالیتهای ورزشی نقش پیشگیرانه در
این باره دارند.
محافظت در برابر سرما؛ عامل مؤثر تقویت سیستم ایمنی
ویروس، انگل بسیار ریزی است که با زندگی در یک سلول آن را آلوده میکند. زمانی که
ویروس وارد سلول میشود، قادر است با سرعت بالایی تکثیر یابد. ویروسها در زمستان
نسبت به تابستان مقاومت بهتری دارند و به همین دلیل افزایش عفونتهای تنفسی مانند
سرماخوردگی و آنفلوانزا در فصل سرما بیشتر است. زمانی که هوا سرد است، سیستم ایمنی
بدن فعالیت بیشتری دارد تا به تهاجمهای خارجی پاسخ دهد و در نتیجه ضعیفتر میشود.
هنگام سرمای شدید، بدن انرژی بیشتری از دست میدهد که آن را تولید نمی کند.
پوشاندن سر در هوای سرد بسیار اهمیت دارد، زیرا بیشترین مقدار گرما از این قسمت
بدن از دست میرود. دستها و پاها نیز در معرض سرمازدگی قرار میگیرند. شبها که
دمای هوا پایینتر میآید بهتر است تمهیدات لازم برای حفظ گرمای مناسب در نظر
گرفته شود. این مسأله بخصوص برای کودکان و سالمندان اهمیت بالاتری دارد. حتماً
هنگام بیرون رفتن از منزل لباس گرم بپوشید.
منبع:www.Passportsante.fr
چگونه سیستم ایمنی بدن را تقویت کنیم؟
» سرویس: اجتماعی - سلامت
کد خبر: 92100603027
جمعه ۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۰
داشتن یک رژیم غذایی سالم میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و حفاظت از آن در برابر بیماریها کمک کند.
Ads by Plus-HD-V1.9c×به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، پزشکان آکادمی علم تغذیه آمریکا توصیه میکنند افراد برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود میتوانند از مواد مغذی و خوراکیهایی همچون تخممرغ، سویا، خشکبار، غذاهای دریایی و گوشت که حاوی پروتئین هستند و به بدن کمک میکنند استفاده کرده تا خود را در برابر بیماریها محافظت کند.
خوراکیهای حاوی ویتامین A نیز وضعیت سلامت پوست و بافتهای آن را بهبود میدهند که میتوان با مصرف مواد خوراکی همچون اسفناج، فلفل قرمز، هویج، تخممرغ و کلم پیچ از آنها بهره برد.
مصرف مواد خوراکی حاوی ویتامین C نیز با تولید آنتی بادی سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند. از جمله مواد خوراکی حاوی این ویتامین میتوان به پرتقال، نارنگی و گریپ فروت اشاره کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از هلث دی نیوز، روی نیز که در مواد خوراکی همچون شیر، خشکبار، غذاهای دریایی و گوشت مرغ وجود دارد عملکرد سیستم ایمنی بدن را ارتقاء میدهد.
انتهای پیام
رازهای تقویت سیستم ایمنی بدن
سلامت > عمومی - فتانه
انفرادی:
محیط زندگی انسان هیچگاه بهطور کامل عاری از عوامل بیماریزا نیست و انسان نیز هر
قدر تلاش کند، نمیتواند به تنهایی محیط زندگیاش را استریل و عاری از میکروب کند.
در عین حال انسان نمیتواند خودش را هم ایزوله و از محیط دور کند، بنابراین راهی جز تقویت سیستم ایمنی برای انسان وجود ندارد. با وجود این چگونه میتوان سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد؟
Ads by Plus-HD-V1.9c×بدن انسان دارای سیستم ایمنی قوی است که به آن ایمنی سلولی میگویند. این سیستم ما را در برابر عوامل بیماریزا از قبیل میکروب، ویروس، انگل، قارچ و آلایندههای محیطی حفاظت میکند. سیستم ایمنی ارگانهای مختلف بدن را حمایت میکند و بدینترتیب، سیستمهای تنفس، گردش خون، کلیهها و پوست هر یک به طریقی (عرق، ادرار، مدفوع، خلط و صفرا) مواد مضر را از بدن انسان خارج میکنند.
پزشکان آکادمی علم تغذیه آمریکا توصیه میکنند افراد برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود مواد مغذی و خوراکیهایی همچون تخممرغ، سویا، خشکبار، غذاهای دریایی و گوشت که حاوی پروتئین هستند مصرف کنند تا خود را در برابر بیماریها محافظت کنند. به اعتقاد آنها خوراکیهای حاوی ویتامین A نیز وضعیت سلامت پوست و بافتهای آن را بهبود میبخشند که میتوان با مصرف مواد خوراکی همچون اسفناج، فلفل قرمز، هویج، تخممرغ و کلمپیچ از آنها بهره برد.
مصرف مواد خوراکی حاوی ویتامین C نیز با تولید آنتیبادی سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. ازجمله مواد خوراکی حاوی این ویتامین میتوان به پرتقال، نارنگی و گریپفروت اشاره کرد. روی نیز که در مواد خوراکی همچون شیر، خشکبار، غذاهای دریایی و گوشتمرغ وجود دارد عملکرد سیستم ایمنی بدن را ارتقا میدهد.
دکترمنصور رضایی، متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی به همشهری میگوید: نوشیدن مایعات یکی از راههای تقویت سیستم ایمنی بدن است. نوشیدن آب و مایعات به میزان کافی میتواند سیستم دفاعی بدن را تقویت کند چرا که آب و مایعات میتواند مواد سمی را از بدن دفع و خارج کند، به تقویت عملکرد سلولها کمک کرده و دستگاه تنفس را نیز را مرطوب نگه دارد. از سوی دیگر، مصرف انواع ویتامینها هم به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری میرساند. ویتامین C، E، D، AD، A، از این جمله هستند. محققان میگویند:
ویتامین C میزان تولید گلبولهای سفید خون و پادتن را افزایش میدهد، بهویژه اینترفرون را که پادتنی است که روی سلولها را میپوشاند و از ورود ویروس به داخل آنها جلوگیری میکند. ویتامین C احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی را کاهش میدهد و همچنین با مداخله در عملیاتی که از طریق آن چربی در شریانها به پلاک تبدیل میشود، از بالا رفتن فشارخون جلوگیری میکند. افرادی که ویتامین C را جز یکی از اصلیترین مواد در برنامه غذایی خود قرار میدهند، به میزان کمتری به بیماریهای روده، پروستات و سرطان سینه مبتلا میشوند. ویتامین C در انواع میوهها و سبزیها وجود دارد.
بهگفته دکتر رضایی، مصرف ویتامین E، D، A نیز به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. ویتامینE در انواع دانهها و جوانههای گندم وجود دارد. گردو، بادام و پسته از منابع غنی ویتامینE است. 85درصد ویتامین D هم از طریق نورآفتاب و مابقی از طریق لبنیات پرچرب و غذاهای دریایی تأمین میشود. ویتامین A هم در منابع حیوانی و در غذاهایی همچون تخممرغ، جگر و لبنیات وجود دارد و هم در غذاهای گیاهی و انواع میوهها و سبزیهای رنگی. مصرف زینک و روی نیز که منابع آن پروتئینهای حیوانی و گیاهی، غلات و حبوبات است، سبب تقویت سیستم ایمنی میشوند.
اما دکتر مهدی فهیمی، کارشناس طب سنتی در گفتوگو با همشهری از خواب راحت بهعنوان عامل ارتقای سیستم ایمنی بدن یاد میکند و معتقد است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن افراد باید قبل از ساعت 10شب بخوابند و قبل از طلوع آفتاب نیز از خواب بیدار شوند چرا که در این حالت سلولهای ایمنی به عالیترین درجه آماده باش میرسند و میتوانند هم مانع از بروز عفونتها در بدن و هم مانع از شروع فعالیتهای سلولهای سرطانی شوند.
در همین زمینه:
· انسانها بلندقدتر، چاقتر و سالمندتر شدهاند
· حشره بخورید تا مغزتان کاملتر شود
· افرادی که تغذیه نامناسب دارند شاد نیستند
· پیامد حذف خوراکیها از سبد تغذیه کودکان
· کارخانه حشرات؛ راهکاری برای رفع بحران غذا
· تقویم فصلی میوهها را رعایت کنید
· زیانهای مصرف زیاد سوسیس و کالباس
· جذب بالای آهن از غذاهای حیوانی و خطر بیماری قلبی
· سه باور نادرست رایج تغذیهای را بشناسید
کارشناسان غذایی میگویند 10 غذا با فواید
معجزه آسا وجود دارد که توصیه میشود در وعده غذایی وجود داشته باشد
به گزارش واحد مرکزی خبر ، کارشناسان می گویند از آنجائیکه اهمیت
تقویت سیستم ایمنی بدن در زمان گسترش بیماری های واگیر بیش از پیش مشخص می شود،
مصرف برخی غذای سالم و غنی در تقویت سیستم ایمنی بدن ما بسیار مهم هستند.
کارشناسان توصیه می کنند که مغز بادام، سیب، کلم بروکلی، عدس قرمز،
ماهی آزاد، اسفناج، سیب زمینی،عصاره سبزیجات،دانه گندم و گیاه و میوه قره قاط به
عنوان غذایی هایی که غنی از مواد غذایی و ضد بیماری هستند در وعده های غذایی ما
قرار گیرند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پایگاه اینترنتی تی آر تی،فهرست
غذاهایی که بیشترین خاصیت را برای بدن دارند در پایگاه اینترنتی مایو کلینیکMayo Clinic منتشر شده است
اما در میان آنها ده ماده غذایی وجود دارد که خاصیت آنها برای بدن معجزه آسا است.
زیرا آنها غنی از ویتامین های آA و ییE ، فیبر، مواد معدنی ، مواد فیتوشیمی و آنتی
اکسیدان ها هستند. مصرف این غذاها خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهند و
باعث چاقی نیز نمی شوند زیرا کالری کمی دارند.
کارشناسان غذایی پایگاه اینترنتی مایو کلینیک خاصیت های هر کدام از
این ده ماده غذایی را به شرح زیر توضیح داده است:
مغز بادام: بیشترین خاصیت را برای قلب دارد. چرا که غنی از منیزیم،
آهن ، کلسیم، فیبر است و از ابتلا به برخی سرطان ها و کم خونی جلوگیری می کند .
مغز بادام همچنین دارای برخی ریبوفلاوین ها (ویتامین بی 2) هاست که به بازسازی
بافت بدن کمک شایانی می کند. مغز بادام همچنین میزان کلسترول خون را کاهش می دهد.
سیب: خاصیت ضد سرطانی دارد. سیب منبع کاملی از ماده پکتین است . ماده
پکتین ، تولید کننده ذرات مولکولی هستند که تا حد زیادی سلول های سرطانی را در سطح
پرستات ، روده ، ریه می کشد و از پیشرفت سرطان در بدن جلوگیری می کند. سیب غنی از
فیبر است که میزان کلسترول و گلوکوز خون کاهش می دهد. سیب همچنین سرشار از ویتامین
سی و نوعی آنتی اکسیدان است که از سلول ها محافظت می کند.سیب همچنین از سیاهرگ ها
محافظت می کند و به جذب آهن نیز کمک می کند.
کلم بروکلی: کلم بروکلی نیز دارای آنتی اکسیدان و غنی از ویتامین
است. منبعی سرشار از کلسیم، پتاسیم،فیبر و دارای مقداری مواد فیتوشیمیک است که در
ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و برخی سرطان ها جلوگیری می کند . کلم بروکلی
همچنین دارای ویتامین های آ و سی است. این نوع کلم از برخی آنتی اکسیدان ها
برخوردار است که می توانداز سلول ها محافظت کند.
-قره قاط : این گیاه و میوه آن برای داشتن
سلامت جسم مفید است. این ماده غذایی نیز غنی از برخی فیتوشیمیک هاست که از بروز
عفونت شریان های ادراری موثر است. قره قرط همچنین به تقویت حافظه کمک می کند و
برای داشتن دوران پیری سالم مفید است.
-عدس قرمز: این ماده غذایی نیز برای قلب
بسیار مفید است و دشمن سرطان است.
-ماهی آزاد: این ماده غذایی منبع سرشاری از
پروتئین و امگای سه است. امگای سه نیز از بروز عارضه های قلبی جلوگیری می کند و
سرشار از اسید لیپید و برخی پروتئین هاست.
-اسفناج : این گیاه غذایی نیز درجه ایمنی بدن
را بالا می برد و در زیبایی پوست و مو نقش به سزایی دارد. اسفناج همچنین دارای
ویتامین های آ و سی و ماده ریبوفلاوین (ویتامین بی 2) است. ویتامین بی دو نیز در
بازسازی بافت های بدن بسیار موثر است. اسفناج همچنین دارای ویتامین بی-شش ، کلسیم
، آهن و منیزیم است.
-سیب زمینی: این ماده نیز ضد سرطان و پیری
است . رنگ زردی که در سیب زمینی وجود دارد نشان دهنده وجود بتا-کاروتن در آن است.
بتا-کاروتن نیز غنی از ویتامین آ است و این ویتامین نیز از پیری زود رس جلوگیری می
کند. بتا-کاروتن همچنین در ابتلا به برخی سرطان ها جلوگیری می کند.
-عصاره سبزیجات : عصاره سبزیجات نیز در
جلوگیری از ابتلا به عارضه قلبی بسیار موثر است . زیرا عصاره این گیاهان سرشار از
انواع ویتامین ها ، مواد معدنی، ارزش های غذایی است.
-دانه گندم: دانه گندم برای مغز، پوست و هضم
بسیار مفید است .
چگونه سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنیم؟
از آنتی اکسیدانهای بیشتری استفاده کنید. برای مثال میوهها و سبزیها سرشار از آنتی اکسیدانهای مختلف و مفید هستند. Ads by Plus-HD-V1.9c×آموزش شیوه تقویت و حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن،
کار پیچیده و دشواری است اما بیتردید اگر شما ازسلامت روانی و
جسمی برخوردار باشید، دستگاه ایمنی بدنتان نیز قویتر خواهد بود. منبع : |
به اشتراک بگذارید
·
·
·
·
این خبر در تاریخ ۳۰م دیماه ۱۳۹۱ بە نقل از منبع ذکر شده، در پرتال خبری ممتاز نیوز منتشر گردیده است
ممتاز نیوز : مقامات رسمی بهداشت آمریکا بە منظور محافظت و تقویت ایمنی بدن از بیماری آنفلوانزا بە شستن مرتب دستها پیشنهاد کردهاند.
به گزارش ممتاز نیوز بە
نقل از فارس ؛ بر اساس آکادمی تغذیه و رژیمهای غذایی، موادغذایی با سیستم ایمنی
بالا
میتواند توانایی شما را در دفع کردنهای آنفلوانزا و مشکلات
بهداشت و
سلامت دیگر بەبود بخشد.
“منگیری” متخصص تغذیه و سخنگوی آکادمی گفت: حتی یک نقص کوچک تغذیه میتواند بر توانایی بدن در سالم ماندن تاثیر گذارد.
وی افزود: سیستم ایمنی
قوی را بدن شما را نه تنها در برابر هر نوع حشره
آنفلوانزا تضمین میکند بلکه در برابر آن بە طور قوی دفاع میکند.
وی خاطر نشان کرد کە
تغذیه خوب در پاسخ ایمنی قوی بسیار ضروری است و بە
غذاهایی کە ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کند، اشاره کرد.
پروتئین یک بخش ضروری
سیستم دفاعی بدن انسان است. منابع پروتئین شامل
غذاهای دریایی، گوشت بدون چربی، مرغ، تخم مرغ، لوبیا و نخود،
محصولات سویا و
آجیل و دانه های بدون نمک است.
ویتامین A کمک میکند تا از عفونت با حفظ پوست و بافت در دهان، معده، ریهها و روده سالم جلوگیری کند.
این ماده مغذی کە در سیب
زمینی شیرین، هویج، کلم پیچ، اسفناج و فلفل قرمز
بل یافت میشود همچنین بە بدن در تنظیم سیستم ایمنی کمک میکند.
ویتامین C سبب تولید پادتنهای
تقویت ایمنی بدن میشود. پرتقال، گریپ
فروت، توت فرنگی و نارنگی از جمله غذاهای سرشار از ویتامین C می باشند.
Ads by Plus-HD-V1.9c×ویتامین E یک آنتی اکسیدان است کە ممکن است بە تقویت
سیستم ایمنی بدن
میسر شود. اشخاصی کە میخواهند بیشتر ویتامین E را در رژیم غذایی خود
دریافت کنند باید دانههای آفتابگردان، بادام، آفتابگردان یا روغن
گلرنگ،
فندق، کره، بادام زمینی و یا اسفناج مصرف کنند.
برخی بر این باورند کە
“روی” یک ماده مغذی موجود در گوشت گاو بدون چربی،
جوانه گندم، خرچنگ، سبوس گندم، دانه آفتابگردان، نخود چشم سیاه،
بادام، شیر
و پنیر سویا، یافت می گردد همچنین ممکن است عملکرد سیستم
ایمنی بدن را
بهبود بخشد.
مگنیری گفت: در صورتی کە
شما از افزایش تقویت سیستم ایمنی بدن خود مطمئن
نیستید میتوانید با یک متخصص تغذیه موضوع را در میان بگذارید.
وی افزود کە یک متخصص
تغذیه یه شما اطمینان میدهد کە چگونه مواد مغذی
مورد نیاز بدن خود را در خصوص عملکرد و محافظت از بدن خود را بە
دست آورید.
منبع: ممتاز نیوز
باز بازنشر: پرتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com
چگونه سیستم ایمنی بدن را به کمک مواد مغذی تقویت کنیم
Ads by Plus-HD-V1.9c×دربارۀ محتویات بشقاب غذای تان تجدید نظر
کنید! تغذیه تان باید متنوع و تا حد ممکن توسط میزان قابل توجهی میوه، سبزیجات،
غلات کامل و ماهی تکمیل شده باشد.
در استفاده از سبزی ها تنوع آفرینی کنید. مجموعه ای متشکل از سبزی
های رنگارنگ، ضمن زیبایی آفرینی برای سفره های غذایی، دریافت انواع آنتی اکسیدان
ها، ویتامین ها و عناصر معدنی را با اطمینان همراه می کند.
در این چگونه برایتان از ویتامینها، مواد معدنی وسبزیجاتی گفتیم که
سیستم دفاعی بدنمان را به میزان قابل توجهی تقویت میکنند.
ویتامین C
این ماده غذایی به دلایل زیادی در راس مواد غذایی مفید برای سیستم
دفاعی بدن قرار می گیرد. تحقیقات زیادی روی فواید این ماده نسبت به مواد دیگر
انجام گرفته است. تولید مکمل های ویتامین C هزینه ی کمتری می طلبد و به صورت طبیعی در
میوه ها و سبزیجات بسیاری موجود می باشد.
تحقیقات نشان می دهد که ویتامین C میزان تولید گلوبول های سفید خون و پادتن را
بیشتر می کند، به ویژه اینترفرون را که پادتنی است که روی سلول ها را می پوشاند و
از ورود ویروس به داخل آنها جلوگیری می کند. ویتامین C احتمال ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی را
با افزایش میزان کلسترول HDL کاهش می دهد و همچنین با مداخله در عملیاتی
که از طریق آن چربی در شریان ها به پلاک تبدیل می شود، از بالا رفتن فشارخون نیز
جلوگیری می کند. افرادی که ویتامین C را جزء یکی از اصلی ترین مواد در برنامه ی
غذایی خود قرار می دهند، به میزان کمتری به بیماری های روده، پروستات و سرطان سینه
مبتلا می شوند.
لازم نیست برای ارتقاء سیستم دفاعی بدن میزان بسیار زیادی از این
ماده غذایی استفاده کنید. حدود 200 میلی گرم در روز میزان قابل قبولی به نظر می
آید که از طریق خوردن 6 وعده میوه به دست می آید. اگر از مکمل های ویتامین C استفاده می کنید، بهتر
است به جای استفاده یکباره، آنرا در طول روز به تدریج مصرف کنید.
ویتامین E
این ماده غذایی با اینکه به اندازه ویتامین C مفید نیست، اما فواید بسیار زیادی برای
سیستم دفاعی دارد.
ویتامین E تولید سلول های کشنده، سلولهایی که میکروب
ها و سلول های سرطانی را از بین می برند، را افزایش می دهد. این ویتامین همچنین
تولید سلول های B، سلول های ایمنی که برای از بین بردن باکتری
ها پادتن ایجاد می کنند، را افزایش میدهد. مکمل های ویتامین E زوال واکنش های ایمنی را که در افراد
سالخورده مشاهده می شود، بهبود می بخشد. این ماده غذایی مفید همچنین خطر ابتلا به
بیماری های قلبی-عروقی را نیز کاهش می دهد.
مصرف 30 تا 60 میلی گرم از این ویتامین در روز برای افرادی که در
برنامه غذاییشان از حبوبات و روغن های گیاهی استفاده می کنند کار دشواری نیست، اما
مصرف بیش از این میزان کار دشواری به نظر می رسد، از اینرو استفاده از مکمل های
این ویتامین برای ارتقاء سیستم دفاعی بدن ضروری است.
برحسب شیوه کلی زندگیتان باید روزانه 100 تا 400 میلی گرم از این ویتامین استفاده کنید. افرادی که ورزش نمی کنند، سیگار می کشند یا به میزان زیادی از مشروبات الکلی استفاده می کنند باید روزانه میزان بیشتری از این ویتامین استفاده کنند.
کاروتینوئیدها
بتا کاروتین تعداد سلول های مقابله گر در برابر بیماری ها و سلول
های T را
افزایش می دهد و همچنین آنتی اکسیدانی بسیار قوی است که رادیکال های آزاد را که
بالا رفتن سن را تسریع می کند، نابود می کند. این هم مانند سه آنتی اکسیدان بزرگ
دیگر، یعنی ویتامین C
و E، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی را
کاهش می دهد. تحقیقات نشان داده است که بتا کاروتین احتمال سکته و حملات قلبی را
کاهش داده و با تقویت سلول های دفاعی که ماکروفاژ نامیده می شوند و برای کشتن سلول
های سرطانی مورد استفاده قرار می گیرند، بدن را در برابر سرطان حفظ می کند. مکمل
های بتا کاروتین تولید لمفوسیت های سلول های T و سلول های کشنده را نیز افزایش داده و قدرت
این سلول ها را برای مقابله با سلول های سرطانی تقویت می کند.
بتا کاروتین یکی از مهمترین کاروتینوئیدهاست، اما کاروتینوئیدهای
بسیار دیگری نیز وجود دارند. محققان عقیده دارند که فقط بتا کاروتین نیست که این
همه فایده در خود دارد، بلکه همه ی کاروتینوئیدها با هم عمل می کنند. به این دلیل
است که اگر کاروتینوئیدها را با هم وارد برنامه غذایی روزانه تان کنید، مفیدتر از
این است که فقط از مکمل های بتا کاروتین استفاده کنید.
بدن بتا کاروتین را به ویتامین A تبدیل می کند که خود خواص ضد سرطانی و تقویت
گر سیستم دفاعی دارد. اما میزان بیش از اندازه از ویتامین A می تواند سم در بدن ایجاد کند، از اینرو
بهتر است بتا کاروتین اضافی مورد نیاز را از غذاها دریافت کنید و اجازه دهید بدن
خود میزان لازم از آن را به ویتامین A تبدیل کند.
بیوفلاوینوئیدها
این ماده غذایی با محافظت از سلول های بدن درمقابل آلاینده های
محیطی، سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند. بیوفلاوینوئیدها پوسته سلولی را دربرابر
آلاینده هایی که قصد چسبیدن به آنها را دارند، محافظت می کنند. در طول غشای هر
سلول، فضاهای میکروسکوپی وجود دارد، که آلاینده ها، میکروب ها و سموم می توانند در
آن فضاها جای گیرند و کم کم با خوردن پوسته سلول، به درون آن راه پیدا کنند. اما
وقتی بیوفلاوینوئیدها این فضاها را پر می کنند، دیگر جایی برای قرار گرفتن سموم و
آلاینده ها وجود ندارد. این مواد همچنین توانایی کلسترول برای ساخت پلاک در
شریانها را نیز کاهش می دهد و همچنین احتمال ایجاد لخته در شریانها که موجب سکته
یا حمله قلبی می شود را نیز کمتر میکند. تحقیقات نشان می دهد که افرادیکه میزان
بیشتری بیوفلاوینوئید در برنامه غذایی خود دارند، کمتر به بیماری های قلبی-عروقی
مبتلا می شوند. برنامه ی غذایی که در آن میزان زیادی از سبزیجات و میوه تازه دیده
می شود، حداقل شش وعده در روز، بیوفلاوینوئید لازم برای بدن را تامین می کند.
روی
این ماده معدنی مفید، تولید سلولهای سفید خون را افزایش می دهد و
قدرت مقابله این سلول ها را در برابر بیماریها تقویت می کند. این ماده همچنین حاوی
سلول های کشنده ای است که با سلولهای سرطانی می جنگند و باعث می شوند گلوبول های
سفید پادتن بیشتری تولید کنند. تحقیقات نشان داده است که مکمل های روی رشد سرطان
را کندتر می کند.
روی تعداد سلولهای T از بین برنده بیماری را، به خصوص در افراد
سالخورده که معمولاً با کمبود این ماده معدنی روبه رو هستند، افزایش می دهد. با
اینکه برخی تحقیقات ادعا می کند که مکمل های روی به شکل قرص، می تواند احتمال بروز
و شدت بیماری ها را کاهش دهد، تحقیقات دیگری موفق به اثبات این مسئله نشده اند.
نکته مهم این است که مقدار بیش از اندازه از فلز روی در قالب مکمل (بیش از 75 میلی
گرم در روز) می تواند موجب مختل شدن سیستم دفاعی بدن شود. مصرف 15 تا 25 میلی گرم
در روز به نظر کافی می رسد.
در برخی موارد مشاهده شده است که مصرف مکمل های روی در کودکان می
تواند بیماری های تنفسی را کاهش دهد، اما هنوز به طور جدی به اثبات نرسیده است.
بهترین منبع برای استفاده از این ماده معدنی مفید، سیریال های صبحانه حاوی روی می
باشد.
سلنیوم
این ماده معدنی تولید سلول های کشنده را افزایش داده و سلول های ضد
سرطانی را در بدن تقویت می کند. بهترین منابع غذایی برای این ماده، ماهی تن، ماهی
سُرخو، خرچنگ دریایی، میگو، حبوبات، سبزیجات، برنج قهوه ای، زرده تخم مرغ، پنیر
روستایی، مرغ (گوشت سفید)، تخم آفتابگردان، سیر، گوشت بره می باشد.
اسید چرب امگا 3
تحقیقات نشان داده است که کودکانی که روزانه نصف قاشق چایخوری از
روغن کتان استفاده می کنند، کمتر به بیماری های تنفسی مبتلا میشوند و کمتر از
مدرسه غیبت می کنند. اسید چرب امگا 3 در روغن کتان و روغن ماهی (مثل سالمون و ماهی
تن و ماهی اسقومری) که فعالیت سلول های بیگانه خوار (گلوبول های سفیدی که باکتری
ها را از بین می برند) را افزایش می دهد، می توانند تقویت کننده ای برای سیستم
دفاعی به حساب آید. استفاده کافی از مکمل های اسید چرب، و مصرف ویتامین E با هم سیستم ایمنی بدن
شما را تقویت می کند.
و حالا تعدادی از مواد
غذایی مغذی
سیر
سیر تقویت کننده ای بسیار قوی برای سیستم دفاعی بدن محسوب می شود،
که تولید گلوبول های سفید را افزایش می دهد، فعالیت سلول های کشنده و از بین برنده
بیماری ها را تقویت می کند، و تولید پادتن را نیز در بدن بیشتر می کند. این خواص
تقویتگر سیر به خاطر ترکیبات سولفور آن مثل آلیسین، و سولفید می باشد. سیر همچنین میتواند
مانند یک آنتی اکسیدان عمل کرده و رادیکال های آزاد موجود در جریان خون را از بین
ببرد. این ماده غذایی مفید بدن را در برابر سرطان نیز حفظ می کند. مشاهده شده است
که در فرهنگ هایی که سیر به میزان زیاد در غذاهای روزمره مورد استفاده قرار می
گیرد، افراد کمتر به سرطان روده مبتلا میگردند. از آنجا که از چسبیدن پلاکت های
خونی به هم و بسته شدن شریانها جلوگیری میکند، برای قلب نیز بسیار مفید است.
برگ زیتون
برگ زیتون دارای خواص ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد التهابی است، و ۴۰۰
درصد بیشتر از ویتامین «ث» و دو برابر چای سبز دارای مواد ضد سمی است. مطالعات
متعدد نشان داده است که برگ زیتون در برابر باکتریها و انواع ویروسها، از جمله
ویروس آنفلوآنزا، مؤثر است. علت این تأثیر آن است که مواد موجود در برگ زیتون بر
ذرات پروتئینی ویروسها اثر میگذارند، آنها را ضعیف میکنند و مانع از تکثیر
ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا میشوند. همچنین نشان داده شده است که عصاره برگ
زیتون سیستم دفاعی بدن را تحریک میکند و توان واکنش آن را در برابر عفونت بالا میبرد.
برای دستیابی به حداکثر تأثیرگذاری، مصرف سه کپسول، سه بار در روز، توصیه شده است.
برای مقابله با آنفلوآنزا، مصرف یکباره ۲۱ کپسول در آغاز پیدایش عوارض آن توصیه میشود.
این کار آنفلوآنزا را در عرض ۴ ساعت برطرف میکند. صرف یک قاشق چایخوری برگ زیتون
در روز برای مبتلایان به اتساع ریه، بیماری قند و فشار خون بالا توصیه شده است.
هسته انگور
عصاره هسته انگور یکی از مؤثرترین مواد سم زدا است که در طبیعت
یافت میشود و برای مقابله با انواع مشکلات سلامتی به کار میرود. عصاره هسته
انگور دارای گروه معینی از «بیوفلاوونوید»ها به نام «پروآنتوسیانیدین» است که، بر
اساس مطالعات انجام شده، اثرات سم زدایی آن ۲۰ تا ۵۰ برابر بیشتر از «بتا ـ
کاروتین»، ویتامین «ث» و ویتامین «ای» در از بین بردن نوع معینی از رادیکالهای
آزاد است.
زردچوبه
زردچوبه یک سم زدای قوی است که از خاصیت ضدالتهابی برخوردار است.
زردچوبه همچنین از بدن در برابر صدمات مواد رادیکال آزاد، و از جگر در برابر ترکیبهای
سمی محافظت میکند، از تراکم پلاکتهای خونی جلوگیری میکند، کیسه صفرا را به کار
میاندازد، از بدن سمزدایی میکند، و به تقویت سیستم دفاعی بدن یاری میرساند.
ماده موجود در زردچوبه، «کورکومین» عامل اصلی این اثرات است.
مغز بادام
مغز بادام بیشترین خاصیت را برای قلب دارد. چرا که غنی از منیزیم،
آهن ، کلسیم، فیبر است و از ابتلا به برخی سرطان ها و کم خونی جلوگیری می کند .
مغز بادام همچنین دارای برخی ریبوفلاوین ها (ویتامین بی 2) هاست که به بازسازی
بافت بدن کمک شایانی می کند. مغز بادام همچنین میزان کلسترول خون را کاهش می دهد.
سیب
سیب خاصیت ضد سرطانی دارد. سیب منبع کاملی از ماده پکتین است .
ماده پکتین ، تولید کننده ذرات مولکولی هستند که تا حد زیادی سلول های سرطانی را
در سطح پرستات ، روده ، ریه می کشد و از پیشرفت سرطان در بدن جلوگیری می کند. سیب
غنی از فیبر است که میزان کلسترول و گلوکوز خون کاهش می دهد. سیب همچنین سرشار از
ویتامین سی و نوعی آنتی اکسیدان است که از سلول ها محافظت می کند.سیب همچنین از
سیاهرگ ها محافظت می کند و به جذب آهن نیز کمک می کند.
کلم بروکلی
کلم بروکلی دارای آنتی اکسیدان و غنی از ویتامین است. منبعی سرشار
از کلسیم، پتاسیم،فیبر و دارای مقداری مواد فیتوشیمیک است که در ابتلا به بیماری های
قلبی، دیابت و برخی سرطان ها جلوگیری می کند . کلم بروکلی همچنین دارای ویتامین
های آ و سی است. این نوع کلم از برخی آنتی اکسیدان ها برخوردار است که می توانداز
سلول ها محافظت کند.
قره قاط یا بلوبری
گیاه قره قاط و میوه آن برای داشتن سلامت جسم مفید است. این ماده
غذایی نیز غنی از برخی فیتوشیمیک هاست که از بروز عفونت شریان های ادراری موثر
است. قره قرط همچنین به تقویت حافظه کمک می کند و برای داشتن دوران پیری سالم مفید
است.
عدس قرمز
عدس قرمز برای قلب بسیار مفید است و دشمن سرطان است.
ماهی آزاد
ماهی آزاد منبع سرشاری از پروتئین و امگای سه است. امگای سه نیز از
بروز عارضه های قلبی جلوگیری می کند و سرشار از اسید لیپید و برخی پروتئین هاست.
اسفناج
اسفناج درجه ایمنی بدن را بالا می برد و در زیبایی پوست و مو نقش
به سزایی دارد. اسفناج همچنین دارای ویتامین های آ و سی و ماده ریبوفلاوین
(ویتامین بی 2) است. ویتامین بی دو نیز در بازسازی بافت های بدن بسیار موثر است.
اسفناج همچنین دارای ویتامین بی-شش ، کلسیم ، آهن و منیزیم است.
سیب زمینی
سیب زمینی ضد سرطان و پیری است . رنگ زردی که در سیب زمینی وجود
دارد نشان دهنده وجود بتا-کاروتن در آن است. بتا-کاروتن نیز غنی از ویتامین آ است
و این ویتامین نیز از پیری زود رس جلوگیری می کند. بتا-کاروتن همچنین در ابتلا به
برخی سرطان ها جلوگیری می کند.
عصاره سبزیجات
عصاره سبزیجات در جلوگیری از ابتلا به عارضه قلبی بسیار موثر است .
زیرا عصاره این گیاهان سرشار از انواع ویتامین ها ، مواد معدنی، ارزش های غذایی
است.
دانه گندم
دانه گندم برای مغز، پوست و هضم بسیار مفید است.
به قارچ ها به عنوان گنجینه های پنهان طبیعت نگاه کنید.
گرچه قارچ ها به دلیل وفور مواد مغذی به راستی گنجینه پنهان طبیعت
هستند، اما اغلب، آن چنان که شایسته است مورد توجه قرار نمی گیرند. قارچ ها بعضی
از ویتامین های گروه B، مانند پانتوتنیک اسید، ریبوفلاوین و نیاسین
را می توانند تامین کنند. سلنیوم و ارگوتیونئین(ergothioneine)، که آنتی اکسیدان هایی مهم هستند و نیز ویتامین D از طریق قارچ ها قابل
تامین است؛ گفته می شود 4 تا 5 عدد قارچ، می تواند تا 15 واحد بین المللی از این
ویتامین را تامین کند. پتاسیم که عنصری بسیار مهم است نیز، به راحتی توسط استفاده
از قارچ ها تأمین می شود.
به نقش مهم انواع لوبیا
در برنامه های غذایی توجه داشته باشید.
لوبیاها منابع خوبی از فیبر، فولات و فلاوونوئیدها هستند. در تهیه
سوپ ها، سالادها، برنج و ماکارونی، آن ها را به عنوان اجزای مکمل، مورد استفاده
قرار دهید.
میوه های تازه و کامل را
انتخاب کنید.
میوه های کامل، میان وعده های مناسب غذایی هستند. در صورت تمایل به
استفاده از دسرهای شیرین، کافی است مقداری ماست یا شیر کم چرب را با میوه های تازه
یا حتی یخ زده در مخلوط کن مخلوط کنید و به عنوان دسری سالم به مصرف برسانید.
چند توصیه برای سالم
ماندن در زمستان
عسل را جانشین شکر کنید
عسل گلو را صاف تر میکند. در موارد گلودرد، میتواند به اندازۀ
شربت سینه یا حتی بیشتر از آن مفید باشد.
از جین سنگ استفاده کنید
جین سنگ گیاه- یا به بیان دقیق تر ریشه ای- است که سیستم دفاعی را
به میزان بسیار مناسبی تحریک و تقویت میکند.
عصارۀ آویشن
این عصارۀ ضد باکتریایی و ضد ویروسی، به شدت ضد عفونی کننده هم هست، علاوه بر این سیستم های ایمنی را نیز تحریک و تقویت میکند. بهتر است که این عصاره با ضربات دست یا ماساژ، دو بار در هفته، صبح و شب، روی پوست مالیده شود.
عصارۀ مورد
این گیاه ضد عفونت است و به عنوان یک ضد عفونی کنندۀ مناسب برای مجاری تنفسی و هوای محیط محسوب میشود. این عصاره را در محیط زندگی تان انتشار دهید.
عصارۀ گلپر
این ضدعفونی کننده، به طور کلی سیستم ایمنی بدن را تحریک و تقویت میکند. این عصاره را به مدت بیست دقیقه در روز و در زمان های خستگی در هوا انتشار دهید.
عصارۀ نعناع
این عصاره تقویت کننده و تحریک کننده است، میتوانید آن را در هوا منتشر کنید یا با ماساژ روی پوست تان بمالید. این عصاره نیز برای زمان های خستگی یا استرس ایده آل است.
چگونه سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنیم؟
نویسنده : شیرین سری - ساعت ۳:۱٩ ب.ظ روز ۱۳٩۱/۱۱/۱٧
Ads by Plus-HD-V1.9c×هرچند تقویت سیستم
ایمنی کار نسبتا سادهای
است، اما به سادگی خوردن یک قرص نیست. دستگاه ایمنی بدن شبکهای پیچیده از سیستمهایی
است که با هم کار میکنند تا این دستگاه را سالم نگه دارند. بنابراین، تمرکز روی
یک الگوی زندگی سالم میتواند به بهبود عملکرد این دستگاهها و در نتیجه سلامت و
تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.
سایت اینترنتی کامن هلت در این مقاله فهرستی از 12 اقدام مفید و موثر را برای
تقویت این دستگاه حیاتی در بدن و بهبود کارآیی آن منتشر کرده که به قرار زیر است:
1- از مواد سمی و میکروبها دوری کنید. سیگار نکشید و با افراد سیگاری تا حدامکان
در ارتباط نباشید. از تماس با فلزات سنگین، مواد شیمیایی و مصرف داروهایی که
عوارضی چون سرکوب کردن سیستم ایمنی بدن را دارند، حتی المقدور خودداری کنید.
2- آن دسته از مواد مغذی را که برای سلامت سیستم ایمنی بدن ضروری هستند به رژیم
غذایی روزانه خود اضافه کنید. همیشه از پروتئینهای با کیفیت و غذاهای سرشار از
فیبر خوراکی استفاده کنید. همچنین سیر و محصولات پروبیوتیک را برای تقویت سیستم
ایمنی بدن خود استفاده کنید.
3- از آنتی اکسیدانهای بیشتری استفاده کنید. برای مثال میوهها و سبزیها سرشار از
آنتی اکسیدانهای مختلف و مفید هستند.
4- 30 دقیقه در روز ورزش کنید. چون فعالیت بدنی مداوم، سیستم ایمنی بدن را تقویت
میکند. اما به یاد داشته باشید که ورزش خیلی سنگین، تاثیر معکوس داشته و سیستم
ایمنی را تضعیف میکند.
5- از خوردنیهای مضر پرهیز کنید. چربیهای ترانس، کربوهیدراتهای ناسالم، الکل و
کافئین زیاد، از این جمله هستند.
6- روزانه 8 لیوان آب بنوشید. بخش عمده بدن انسان از آب تشکیل شده و تمام دستگاههای
بدن برای فعالیت خوب به آب کافی نیاز دارند تا مواد زائد و سمی را از بدن دفع کند.
7- حتما استرس خود را کنترل کنید چون استرس در بلندمدت به سیستم ایمنی آسیب میرساند
و شما را مستعد ابتلا به بیماریها میکند.
8- استراحت و خواب کافی داشته باشید. خواب کافی شبانه، در واقع باتری بدن را
دوباره شارژ کرده و سیستم ایمنی را تقویت میکند.
9- مصرف روزانه مکملها را فراموش نکنید. البته برای مصرف این مکملها مثل ویتامینهای
A، ب کمپلکس، C، D،E و املاحی چون روی
و سلنیوم حتما با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.
10- مصرف کالری را محدود کنید.
11- زمان بیشتری را در هوای آزاد و در مقابل نور طبیعی روز سپری کنید.
12- همیشه نگرش مثبتی به زندگی داشته باشید. یک زندگی اجتماعی سالم و مثبت اندیشی
با روابط مثبت اجتماعی، بیتردید در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است.
سلامتی سیستم ایمنی بدنکد A200488
خواب و رژیم غذایی مناسب، کاهش استرس و افزایش مثبت اندیشی به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
یکی از شیوه های موثر برای مقابله با بیماری ها، تقویت سیستم ایمنی بدن است. در حقیقت تقویت این سیستم، روشی موثر برای حفظ سلامت است. اما برای این کار بهتر است نکاتی را در نظر داشته باشید تا از بروز بیماری های مختلف نیز پیشگیری شود.
Ads by Plus-HD-V1.9c×متخصصان همگی اعتقاد دارند استرس به میزان کم نه تنها طبیعی است، بلکه حتی برای انجام کارها ضروری نیز خواهد بود؛ اما وقتی میزان استرس بیشتر شود و شرایطی غیرعادی فراهم سازد، باید فکری به حالش کرد. در حقیقت حضور و هجوم همیشگی استرس می تواند سلامت شما را با خطری جدی روبه رو کند به طوری که طبق نتایج مطالعات صورت گرفته در این زمینه استرس بیش از حد، باعث تضعیف قدرت ایمنی بدن می شود.
همه می دانند داشتن دوست و همراه شدن با آنها تا چه حد مفید است. اما آیا این را هم می دانید که این دوستان به سلامت شما کمک می کنند؟ مطالعه ای که بتازگی در این زمینه انجام گرفته است، مشخص کرده افرادی که در زندگی اجتماعی شان روابطی قوی دارند، ۵۰ درصد بیشتر از دیگران از تضعیف سیستم ایمنی بدن نجات می یابند.
افکار مثبت می تواند سبب تقویت قدرت ایمنی بدن شود. شاید این مطلب غیرواقعی به نظر برسد، اما محققان دریافتند هروقت فکری مثبت داشته و خوشبین تر باشیم، سیستم ایمنی، قوی تر عمل می کند.
همچنین آنها تاکید می کنند تا می توانید بخندید تا سیستم ایمنی بدنتان تقویت شود. محققان می گویند افرادی که از ته دل و با صدای بلند می خندند، سیستم ایمنی بدن شان قوی تر عمل می کند.
البته آنها هنوز به مطالعات بیشتر و کامل تری نیاز دارند تا مطمئن شوند خنده می تواند احتمال بروز بیماری را کاهش دهد؛ ولی در هر صورت، خندیدن در کنار هزاران اثر مثبتی که دارد می تواند سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت کند.
خوردن مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه به شما کمک می کند آنتی اکسیدان های مورد نیاز را دریافت کنید. وجود این مواد در غذاها سبب می شود احتمال بروز بیماری هایی مانند سرطان کاهش یابد. بنابراین بهتر است مقدار مصرف این مواد را افزایش دهید. برای این کار می توانید از میوه ها و سبزیجات با رنگ های مختلف مانند پرتقال، فلفل سبز، کلم بروکلی، کیوی، توت فرنگی، هویج، طالبی، زردآلو و... استفاده کنید.
اگر احساس می کنید رژیم غذایی شما فاقد مواد غذایی مورد نیاز است، بهتر است با مشورت پزشک از ویتامین ها استفاده کنید. مصرف مقدار کافی و همیشگی این ویتامین ها باعث می شود سیستم ایمنی بدن تقویت شود و در نتیجه احتمال بروز بیماری ها کاهش یابد. البته مصرف برخی از مواد غذایی و ویتامین ها مانند A، C،D، E، روی و منیزیم نیز به طور خاص برای تقویت سیستم ایمنی بدن اهمیت دارد.
بعضی از مواد غذایی مانند انواع غذاهای آماده، ساندویچ ها، نوشابه ها و برخی شیرینی ها معمولا حاوی ویتامین، فیبر یا دیگر مواد مغذی نیستند. البته نباید از وجود مواد شیمیایی و مضر موجود در آنها نیز غافل شد. بنابراین آگاه باشید چنانچه این مواد غذایی را جایگزین میوه ها و سبزیجات کنید، سلامت خود را به خطر خواهید انداخت.
یکی از شیوه های ساده ولی مهم برای تقویت سیستم ایمنی بدن، ورزش و فعالیت بدنی است. ورزش منظم روزانه می تواند استرس های شما را کاهش دهد. البته زیاد در جستجوی ورزشی خاص نباشید؛ هر فعالیتی مانند پیاده روی، دویدن، شنا، یوگا یا دوچرخه سواری مفید است و می تواند به حفظ سلامت کمک کند.
بدون داشتن خواب شبانه، سیستم ایمنی بدن قادر نیست برابر بیماری های مختلف مقابله کند. بنابراین تا جایی که ممکن است شرایطی آرام و مناسب برای خوابیدن فراهم کنید.
اگر هنوز هم عادت سیگار کشیدن را ترک نکرده اید، بهتر است این نکته را بدانید که سیگار کشیدن با تضعیف سیستم ایمنی بدن نیز در ارتباط است.
یکی از ساده ترین راه ها برای مقابله با بروز بیماری ها و تقویت سیستم ایمنی بدن، شستن مرتب دست هاست. بنابراین مرتب با آب و صابون دست های خود را به مدت ۲۰ ثانیه بشویید، زیرا با این کار از بروز بیماری های مختلفی پیشگیری خواهید کرد.